Genfben, egy pizzériában csapott le a rendőrség egy olasz maffiavezérre

Pénteken tartóztatták le a drogban utazó férfit, aki már két éve volt körözés alatt. Az egyik legbefolyásosabb olasz bűnszervezet egyik irányítójaként volt ismert, korábban 17 évet töltött börtönben Olaszországban.

Egy genfi pizzériában csapott le a rendőrség péntek délben a ’Ndrangheta maffiahálózat egyik tagjára. A 39 éves férfi a nemzetközi drogkereskedelem egyik vezetője, akit két éve köröznek. Korábban 17 évet ült börtönben Olaszországban a La Tribune de Genéve szerint. A Kolumbiából, Pakisztánból és Afganisztánból érkező drogszállítmányok irányításával vádolják. Abban az étteremben dolgozott, ahol elkapták, Genf külvárosában, Carouge-ban.

Ő azonban nem az első olasz maffiózó, aki Svájcban talált menedéket magának. 2016-ban a svájci rendőrség 15 tagját tartóztatta le a már említett ’Ndrangheta csoportnak, amely Olaszország déli részén az egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb bűnszervezetének számít. A közelmúltban pedig az olasz rendőrségnek is volt egy nagy fogása: akkor grillezés közben kapcsolták le a “Stidda” szicíliai maffiaszervezet egyik vezérét. A férfi éppen feleségével készülődött a kerti sütögetéshez egy Pistoiához közeli ingatlanban, amikor beállított hozzájuk a rendőrség.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez