A Globoport fotósának kiállítása az A38 hajón

A szombaton megnyílt tárlat címe 30 portré. De van még egy ráadás kép is, több tucat másik portréval.

Konkoly-Thege György rutinos kiállító. A Globoport Médiaholding fotósának volt már tárlata Európa és a nagyvilág több országában, legutóbb most tavasszal, Indiában. Többnyire a hazai fesztiválokról készült képeit mutatják be külföldön, itthon pedig a több földrészen tett utazásain készített fotóit.

img_7958

A 60. születésnapjára összeállított tárlaton is ilyen portrék szerepelnek. Kisgyerekeké és öregembereké, férfiaké és nőké, többnyire Ázsiából és Afrikából. A kiállítás támogatója Balogh Sándor, a Magyar Afrika Társaság elnöke, a Globoport Médiaholding egyik tulajdonosa.

img_008

Afrika és az AHU kiemelt és színes szerepet kapott a megnyitón. Fergeteges, tánccal ötvözött dobkoncert adott a szenegáli Abdoul Camara táncművész.

img_013

A képek nézegetése közben pedig az AHU egyik régi jó barátját, a Malawiban nagyon népszerű zenészt,  Agorossót hallgathatta a közönség.

img_006

Ami pedig a képeket illeti, eredeti és elképesztően szuggesztív arcokat láthatunk mindenféle egzotikus országból. Mint Kiss Róbert Richard, a Globoport Médiaholding társtulajdonosa és a cégcsoport főszerkesztője megnyitójában kiemelte, ezek az arcok a lélek és a mindennapok tükrei egyben.

Konkoly-Thege György és Kiss Róbert Richard
Konkoly-Thege György és Kiss Róbert Richard

Amikor megnézzük őket, lehet, hogy nem látunk mögöttük fantasztikus vízeséseket, de az biztos, hogy az adott kultúrát, az adott népcsoportot, a pillanatnyi érzéseket és magát az embert egyszerre bemutatják – Nepálból épp úgy, mint Beninből. Minden egyes arc érzelmeket kelt a nézőben is.

img_024

Ami pedig az extra képet illeti, az valójában egy montázs, sok-sok portréból. Konkoly-Thege György egykori zuglói lakásában a 80-as, 90-es évek fordulóján öt éven át minden látogatójáról készített képet. A 400 fotóból a legérdekesebbek kerültek most egybe – különböző arcok különféle hangulatban.

img_7960

A kiállítás június végéig látható az A38-as hajón. Hogy pontosan mikor, azt a hajó honlapján nézhetik meg.

Fotó: Nagy Géza és Kiss Róbert Richard

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez