Az indiai csoda – több, mint 60 kilót fogyott puszta akaraterővel

Nem sportolt, nem műtötték meg, nem diétázott és nem szedett pirulákat, mégis 132-ről 70 kilóra fogyott két év alatt egy nő Indiában. Sokan kíváncsiak rá, hogy hogyan.

Még elhízott orvosok is kopogtatnak az ajtaján, hogy megtudják a titkot – mondta a nemzetközi médiasztárrá vált 50 éves tanárnő az Al Arabiya szaúdi hírtelevíziónak. Papiya Sen Bhattacharya férjével és 26 éves lányával Kalkuttában él, Nyugat-Bengál állam fővárosában. Csodálatos történetét először egy ottani lap, az Anand Bazar Patrika írta meg.

Amely szerint nem másnak köszönheti az asszony a hihetetlen sikert, mint a puszta akaraterejének. “Ha túlsúlyos vagy, nem kell órákat töltened az edzőteremben. A kulcs az, hogy tartsd ellenőrzés alatt az étrendedet. Az egész játék kalóriákról és szénhidrátokról szól. A leves, a zöldségek és a saláta lassan, de biztosan meghozzák a sikert” – idézte az újság Papiyát. “Kitartónak kell lenned. Nem adhatod föl. Aztán lassan előbújnak az első napsugarak a sötét felhők mögül. Ki kell várnod ezt a hajnalt.”

Papiya egyébként már hatodikos korában 80 kiló volt. Aztán 18 évesen férjhez adták. Amikor 1991-ben megszülte a kislányát, száz kilós volt. Hiába konzultált dietetikusokkal és edzőkkel, 2014-re odáig fajult a helyzet, hogy egy óra közepén nem tudott megállni az osztály előtt: összecsuklott. Akkor már 132 kilót nyomott. Az orvosok térdprotézist javasoltak, de arra is figyelmeztették, hogy az egész nem ér semmit, ha nem fogy le. Nem kicsit: nagyon.

“A súlycsökkentő gyomorműtét tűnt az egyetlen elérhető megoldásnak. De akik ezen átesnek, azoknak sok megszorítással kell élniük, és én ezt nem engedhettem meg magamnak” – mondja. 2015 közepén felkeresett néhány táplálkozási szakembert és tűvé tette az internetet sikerreceptekért szerte a világból. Aztán nekiállt kísérletezni az összegyűjtött tippekkel és trükkökkel.

“Mindig is imádtam az életet. Akkor is jól akartam kinézni, amikor rettenetesen kövér voltam. Szépen öltöztem és sminkeltem magam, soha nem éreztem úgy, hogy lúzer vagyok. Tudtam, hogy egy nap a csúcsra jutok.”

Ma vékonyabb, mint hatodikban volt: pont tíz kilóval könnyebb az akkori súlyánál.

Fotó: Al Arabiya

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez