Öngyilkosság előtti búcsúlevelet irattak házi feladatként egy angol iskolában

Most pedig nem győz elnézést kérni az iskola, amiért a Lady Macbeth feldolgozása során öngyilkossághoz kapcsolódó feladatot kaptak a diákok.

A londoni Thomas Tallis középiskola egyik irodalomtanára szokatlan házi feladatot adott a diákjainak: a fiataloknak végső búcsújukat kellett megfogalmazniuk egy levél formájában a szeretteiknek. Ebben összegezni kellett eddigi életüket. A kissé erős témaválasztás a tananyaghoz kapcsolódott, az óra témája ugyanis Shakespeare Macbeth-je volt, aki a műben lelkiismeretfurdalásától nem tud szabadulni, ezért öngyilkosságot követ el.

A szülők nem fogadták nagy örömmel a feladatot, volt, aki érzéketlennek nevezte az iskolát, amiért 60 tanulót arra kényszerített, hogy egy ilyen érzékeny témában kitárulkozzanak. Volt olyan diák is, akinek barátai saját kezükkel vetettek véget az életüknek, ezért a lányt felzaklatta a házi feladat témája. Az iskola most nem győz bocsánatot kérni a kellemetlenségekért és azt is megígérte, hogy a jövőben hasonló projekt nem lesz – írja az Independent.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez