Így segített kápolnát venni a dubaji uralkodó egy angol falu lakóinak

Meg akart venni egy metodista kápolnát az egyik kis falu Cornwall megyében, hogy aztán közösségi központtá alakítsa át. Godolphin Cross lakói elszántak voltak: amikor már nem tudták, hogyan szerezzenek pénzt, gondoltak egy merészet.

Levelet írtak Mohammed Bin Rashid Al Maktoum sejknek, hisz a falujukat ugyanúgy hívják, mint a világhírű Godolphin istállókat, melyeket a dubaji uralkodó alapított – írja a Cornwall Live.

A Godolphin Cross Community Association-nek 90,000 angol fontra volt szüksége ahhoz, hogy megvegye a kápolnát, amit közösségi központ céljaira is szán. De csak 25 ezret sikerült összegyűjtenie.

Az egyik falusi arról beszél, hogy végső elkeseredésükbe fordultak a sejkhez, de igazán nem vártak választ. Aztán egyszer csak elkezdték őket hívni Dubajból. Először azt hitték, hogy ugratja őket valaki, de aztán kiderült, hogy nem.

Azt nem tudni, hogy a sejk mennyi pénzt adott nekik, de a csoport egyik tagja annyit elárult, hogy az összeg kibillentette őket a holtpontról.

A történtekről hírt adó BBC nem tudta elérni a dubaji uralkodót, hogy megkérdezze. A falusiak mindenesetre meghívták látogatóba Mohammed Bin Rashid Al Maktoum sejket. És újra gyűjteni kezdtek. Most 350 ezer fontra lenne szükségük a felújításhoz.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez