90 éves Gina Lollobrigida, a világ legszebb asszonya – videó

Én vagyok Lollobrigida USA – mondta magáról Marilyn Monroe és ezzel bókolt európai vetélytársának, aki aztán messze túlélte őt. Gina Lollobrigida szexszimbólum volt abban az időben, amikor ez a kifejezés még nem is létezett. De mindenki tudta, hogy miről van szó…

1927-ben Subiacóban született, abban a kisvárosban, ahol Lucrezia Borgia is meglátta a napvilágot. A pápa lánya maga is szexszimbólum volt – idő előtt. Dehát akkor még nem volt mozi, mely megmutatta volna istennői formáit. Gina Lollobrigida volt Sába királynője a Bibliából és kora összes férfi sztárjának elkerülhetetlen partnere. Kezdetben a franciák domináltak, hiszen az ötvenes években ők még egyenrangú vetélytársai voltak Hollywoodnak.

62514f0bc1d848d33f189464108c2170-gina-lollobrigida-vintage-lingerie

 

Gérard Philippe oldalán ismerte meg a világ az isteni Ginát a Fanfan című filmben. Kis szerelem is szövődött a sztárok között: Gérard Philippe tanította meg franciául az olasz lányt, akinek akcentusa elbűvölte a franciákat. Ő alakította azután Pauline-t, Napóleon császár kedvenc húgát, aki szintén korának szexszimbóluma volt. A francia sztárok, Gérard Philippe és Jean Paul Belmondo után jöttek az amerikaiak: Humphrey Bogart vagy a skót Sean Connery, aki Hollywoodban lett világsztár.

Nem könnyű a szexszimbólumok élete. Gina Lollobrigida is korán elvirágzott. Míg férfi partnerei hatvanon túl is sikert arattak, neki már nem termett babér. Annál is kevésbé, mert megjelent a hozzá nagyon is hasonlító sztár és szexszimbólum: Claudia Cardinale. Aki bár olasz volt, de anyanyelvi szinten beszélt franciául, hiszen Tuniszban nőtt fel, mely akkoriban francia gyarmat volt. Gina Lollobrigida rosszul viselte a korai öregedést. Ma már kevesen emlékeznek rá, pedig az ötvenes években még olyan sztár volt, akit az egész világon csodáltak. Európai színésznőnek ez manapság már aligha sikerül. Mint ahogy az is elképzelhetlen, hogy egy hollywoodi sztár úgy mutatkozzon be: én vagyok Lollobrigida USA.

gina2

(Visited 10 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez