Nyugi – üzeni Peking Észak-Korea ügyében

Készek vagyunk katonai erőt alkalmazni Észak-Koreával szemben! – jelentette ki az USA nagykövete az ENSZ Biztonsági Tanácsában. Amely az USA, Dél-Korea és Japán kérésére ült össze a legutóbbi észak-koreai rakéta kísérlet után.

Az amerikai nagykövet asszony ugyanakkor hangsúlyozta: számítanak Kínára is, hogy diplomáciai és gazdasági nyomással segít megfékezni Észak-Korea ifjú diktátorát.

Válaszul a pekingi külügy nyugalomra szólította fel a feleket és mindenekelőtt Amerikát. A szóvivő ugyanakkor hangsúlyozta: száz százalékig betartják az ENSZ-szankciókat Észak-Koreával szemben. Ez súlyos csapás a világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszernek, hiszen kereskedelmének 90%-át Kínával bonyolítja le! Trump amerikai és Hszi Csinping kínai elnök találkozik egymással Hamburgban a G20 csúcson a hétvégén. De nemcsak ők lesznek jelen azok közül, akik érintettek a koreai válságban: Dél-Korea, Japán és Oroszország is részt vesz a G20 csúcson, ahol megvitathatják Észak-Koreával kapcsolatos terveiket.

Tudta ezt jól Észak-Korea ifjú diktátora, aki épp július negyedikére, az USA nemzeti ünnepére időzítette annak az interkontinentális rakétának a kipróbálását, mely már elérheti az Egyesült Államok nyugati partjait is. Most tehát fel van adva a lecke mindenkinek: ki állítja meg és hogyan az ifjú diktátort, aki atomhatalommá akarja tenni Észak-Koreát, hogy komolyan vegyék a világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszert a világban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez