Halállal végződött Malawiban a függetlenség napja

Legkevesebb nyolc ember, köztük gyerekek vesztették életüket a főváros legnagyobb stadionjában, amikor dulakodás után pánikszerűen menekülni kezdtek az emberek a létesítményben. Félő azonban, hogy a halálos áldozatok száma növekedni fog.

Malawi 53 éve nyerte el függetlenségét Nagy-Britanniától, ebből az alkalomból rendeztek nagyszabású ünnepséget az ország fővárosában, Lilongwéban. Az ünnepség fő helyszíne a fővárosi stadion volt, amely több ezer ember befogadására alkalmas. A stadionban éppen egy focimeccset tartottak volna, amikor bekövetkezett a tragédia.

A helyi Daily Times úgy tudja, hogy a pánikszerű menekülés akkor kezdődött, amikor a rendőrök könnygáz-gránátokat lőttek a stadion előtt összegyűlt tömegbe. A meccsre állítólag a tervezettnél is többen voltak kiváncsiak, ezért dulakodás tört ki a stadion bejáratánál. A rendőrök akciója azonban pánikot idézett elő, így az emberek jajveszékelve kezdtek el menekülni a könnyfacsaró gránátok füstje elől. Szemtanúk beszámolói szerint a rendőrség már a kezdetektől fogva nem volt ura a helyzetnek.

A káoszban végül nyolc embert, hét gyermeket és egy felnőttet tapostak halálra – közölte a rendőrség. Emellett több mint 40 embert kellett sérülésekkel kórházba szállítani. A hatóságok szerint a halálos áldozatok és sérültek száma nagy valószínűséggel emelkedni fog. A rendőrség egyelőre nem hajlandó reagálni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez