A próféta leszármazottja Lisszabonban építi fel az izmaili szekta Vatikánját

Több mint 15 millió izmailita ünnepelte július 11-én a IV. Aga Kán uralkodásának hatvanadik évfordulóját. IV. Aga Kán az izmailiták 49. imámja. Családfáját Mohamed prófétáig vezeti vissza. Úgy döntött: az izmailiták legfőbb vallási központja nem a Közel-Keleten épül fel, ahol a próféta élt, hanem az Európai Unió területén, ahol jóval nagyobb a vallási tolerancia.

A Közel-Keleten a vallási vagy nemzeti kisebbségek sorsa egyre sanyarúbb. Ezért a dúsgazdag szekta vezérének a választása Portugáliára esett.

IV. Aga Kán, aki már nyolcvan éves, egyre jobban aggódik a jövő miatt. Ezért konkordátumot kötött a portugál állammal arról, hogy az izmaili Vatikán Lisszabonban legyen. Mindenki jól jár, mert az izmailiták biztonságban érezhetik magukat, míg a portugál állam csinos adóbevételekhez jut a gazdag szekta révén. Az izmailiták kiváló üzletemberek, és ezért is van oly sok ellenségük a Közel-Keleten. Ráadásul valósággal kérkednek a gazdagságukkal. IV. Aga Kán, aki dollármilliárdos, sokáig a párizsi lóverseny királya volt, mert neki volt a legjobb istállója. Édesapja, Ali Kán azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nőül vette Hollywood akkori csillagát, Rita Hayworth-öt 1949-ben.

Fia, IV. Aga Kán 60 éve vette át az izmaili szekta vezetését. Azóta az izmailiták a globalizáció élharcosai lettek. Szinte minden országban működik már kisebb vagy nagyobb izmaili közösség. Ezért is választotta IV. Aga Kán Lisszabont az izmailiták “Vatikánjának” helyszínéül. “Nemcsak a vallásos gondolkodás hirdetése a célom, hanem az is, hogy a híveim jólétét magasabb szintre emeljem” – mondta a Le Monde tudósítójának IV. Aga Kán. A kereskedés a globalizáció motorja. Ebben az izmailiták verhetetlennek bizonyultak eddig. A próféta leszármazottja és hívei, az izmailiták a jövőben már uniós polgárként mutathatják meg, hogy a Közel-Keletről nemcsak az iszlamista terror érkezik, hanem a kereskedői ügyesség is, amely oly gazdaggá tette a 15 milliós izmaili szektát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez