Nemzetközi lóhús-maffiát lepleztek le – 65 embert letartóztattak

Emberi fogyasztásra alkalmatlan lóhust találtak az ellenőrök Spanyolországban még tavaly. Innen indult a vizsgálat, melyet aztán átvett az Europol. A szálak ugyanis messzire vezettek: a lóhus-maffia nyolc európai államban ügyködött.

A főnök egy holland kereskedő volt, aki Belgiumban élt és már korábban is megégette magát. Lasagna lóhusból- így nevezte a botrányt a sajtó, amikor 2013-ban kiderült: az olasz éttermek egy része előszeretettel tett lóhúst a lasagnába. Igaz, hogy erről a vendégeket elmulasztották tájékoztatni.

A 65 letartóztatott maffiózót állatkínzással, a fogyasztók megkárosításával, illegális kereskedéssel és pénzmosással gyanúsítják. Meg persze azzal, hogy mindezt bűnszövetkezetben követték el. Még vizsgálják, hogy ez a lóhus-maffia állhatott-e kapcsolatban azzal a kereskedői hálózattal, mely 2012-ben Nagy-Britanniában értékesített 750 tonna, emberi fogyasztásra nem épp alkalmas lóhúst. Nagy-Britannia amúgy is szerepel a mostani vizsgálatban, mely 8 európai államot érint: Spanyolországból indult az ügy, mely aztán kiterjedt az Egyesült Királyságra, Belgiumra, Franciaországra, Itáliára, Svájcra, Portugáliára és Romániára – közölte az Europol, mely lecsapott a lóhús-maffiára egész Európában.

Fotó: Pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez