Az apácák levédették Teréz anya híres száriját

A Vatikán nem örül a döntésnek, a Szentszék szerint nem méltó a boldoggá avatott apáca emlékéhez a lépés.

A híres kékkel szegélyezett fehér szári, amelyet Teréz anya tett világhírűvé, az AFP szerint az általa alapított Szeretet Misszionáriusai szerzetesrend szellemi tulajdonát képezi már egy éve. Ez azonban, úgy látszik, csak most tűnt fel a Vatikánnak. Jose Saraiva Martins portugál bíboros, a Szentté Avatási Ügyek Kongregációjának nyugalmazott prefektusa ugyanis csak nemrég reagált a hírre, miszerint mindenkinek, aki használja a híres szárit, jogdíjat kell fizetnie. Ez kiterjed a száriról készült és forgalmazott kiadványokra, fotókra, könyvborítókra, filmekre és naptárakra is.

„Teljesen abszurd, hogy most már fizetni kell a ruhadarabért. Ez az első eset, hogy ilyenről hallok” – mondta a bíboros a Panorama olasz magazinnak. Hozzáfűzte, hogy szerinte egyáltalán nem méltó Teréz anya emlékéhez a húzás. Az újság szerint pedig még az is elképzelhető, hogy maga Ferenc pápa is felszólal majd az ügyben, hiszen több, magas beosztású vallási méltóságot is felháborított a dolog.

Az apácák által viselt fehér szári világszerte a tisztaság jelképe, a kék szegély pedig a szegénységet, a szűziességet és az engedelmességet jelképezi.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez