Eddig nagy siker a vizes vébé – mondja a szervezőbizottság elnöke

Seszták Miklós szerint a feladatokat elvégezték, tart a magyarországi vizes világbajnokság és eddig nagy sikernek számít. A nemzeti fejlesztési miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta, egy sporteseményt úgy érdemes beilleszteni egy ország fejlesztési stratégiájába, hogy elmondhassák, az megéri.

A kormánypárti politikus, aki egyúttal a szervezőbizottság elnöke is, kiemelte, “legnagyobb büszkeségük” a Duna Aréna és a Dagály-beruházás, hiszen amikor megpályázták a vébé-rendezést, Magyarországnak nem volt ilyen létesítménye – idézi a Friss Média Seszták Miklóst.

A fejlesztési miniszter hangsúlyozta: mikor megtervezték és építették a fejlesztéseket, gondolkoztak azon, hogy mi lesz a következő hasznosítási mód. Ezért nem építettek 12 ezres állandó arénát, csak 6500-ast, amelyet kisebb költséggel fenn lehet tartani. Azzal is terveztek, hogy ha a 2024-es rövid pályás úszó világbajnokság rendezését megkapná Magyarország, ne kelljen jelentős fejlesztéseket végrehajtani. Hozzátette: ez sikerült, a FINA döntése értelmében itt lesz a vb. “Csak egy gombnyomás, és az 50 méteres medencéből 25 méteres lesz” – mondta.

A költségekről szólva Seszták Miklós hangsúlyozta: volt szervezőbizottsági és fejlesztési költséget “nem szabad összekeverni”. Úgy folytatta: több mint 84 milliárd forintot költöttek fejlesztésre, amelynek eredményei itt maradnak, használhatják a magyarok és a turisták. A szervezőbizottsági költségek között említette az ideiglenes lelátó építését, amelyet elbontanak, valamint a sportolók elszállásolását, étkeztetését

Szavai szerint a 2013-ban tervezett, “bekerülési költségként megállapított összeget” összevetve a mostanival “nincs jelentős eltérés”, pár milliárd forint, amelynek egyik oka a biztonság, a másik a közvetítés minőségének javulása.

Forrás: Friss Média

Fotó: Origo.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez