Áthajtott az egyiptomi tank az öngyilkos merénylőkön – videó

Egy nagy forgalmú ellenőrző pontnál találta magát szemben a tank legénysége a gépfegyverekkel felszerelkezett öngyilkos merénylőkkel. A katonák nem sokáig tétováztak.

Az öngyilkos támadók egy autóval közelítették meg az ellenőrző pontot a Sínai-félsziget északi részén, ahol gyakoriak a biztonsági erők elleni támadások. Amikor a tank legénysége kiszúrta őket, azonnal határozott lépésre szánták el magukat a katonák. Egyszerűen ráhajtottak a kocsira. Maguk alá gyűrték. Átmentek rajta és széttaposták. Az autó egy perccel később fel is robbant.

Az esetről az egyiptomi hadsereg adott ki videót: a képsort megfigyelő kamera készítette El-Arís város mellett. A területen rendkívül aktív a Sínai Tartomány, az ISIS ottani leányszervezete.

A videón látni, hogy tucatnyi jármű áll sorban az ellenőrző pontnál. Aztán feltűnik nagy sebességgel egy kocsi az út rossz oldalán, majd lelassít, amikor a hadsereg járműveihez ér. Az emberek kiugrálnak az autóikból, támadástól tartva. A tank azonban elindul, áthajt a járművön és sorsára hagyja a roncsot az úton. Később a hadsereg azt közölte, hogy az utasoknál gépfegyver volt és a tank azért lépett akcióba, hogy elkerülje a tűzharcot. Néhány perccel később a roncs felrobbant. Hatalmas lángok csaptak fel, füst borította el a környéket, törmelék szállt a levegőben.

egypt-car-bomb-5

A hadsereg jelentése szerint hét civil életét követelte a robbanás: három férfi, két nő és két kisgyerek halt meg. De az áldozatok száma jóval magasabb, 50-nél is több lehetett volna, ha a tank nem likvidálja a támadókat – állítja az egyiptomi hadsereg. Amely a robbanás nagyságából arra következtet, hogy 100 kiló körüli robbanóanyag lehetett az autóban.

Fotó: az egyiptomi hadsereg Facebook-oldala

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez