Mészárlás után robbantásos merénylet Szomáliában

Lendületbe jött az al Shabab radikális iszlamista terrorszervezet Szomáliában. Harcosai a hétvégén rajtaütést hajtottak végre egy békefenntartó konvoj ellen, majd minden bizonnyal ők robbantottak a fővárosban egy rendőrörs közelében.

A szomáliai fővárosban, Mogadishuban legkevesebb 6 ember meghalt és 20-an megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant egy rendőrségi épület közelében, Waberi negyedben. A támadást egy öngyilkos merénylő hajthatta végre, a kocsi ugyanis mozgásban volt a rendkívül forgalmas Maka al Mukaram úton, amikor felrobbant. A mentés jelenleg is zajlik, az utat lezárták a forgalom elől.

Mohamed Hussein rendőrtiszt a Reuters-nek azt mondta: a halálos áldozatok száma nagy valószínűséggel növekedni fog, a legtöbb sérült állapota ugyanis nagyon súlyos. Az eddigi áldozatok mind civilek, főként gyalogosok, akik az út szélén sétáltak, vásároltak.

A merényletet nagy valószínűséggel az al Shabab hajthatta végre, a terrorszervezet azonban még nem nyilatkozott.

A vasárnapi rajtaütésről viszont már beszéltek a radikális iszlamisták. Ezt az AMISOM békefenntartó misszió egyik konvoja ellen hajtották végre. Abdiasias Abu Musab, a terrorszervezet szóvivője azt mondta, hogy 39 zöldsapkással végeztek, a konvoj parancsnokát is sikerült megölniük. Az AMISOM megerősítette, hogy tényleg támadás érte csapataikat Dulamareer körzetben, körülbelül 140 km-re Mogadishutól.  Alsó Shabelle kormányzója 23 AMISOM-katona haláláról számolt be.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez