Franciaországban már automatából is vehet osztrigát

Egy kis szigeten olyannyira népszerű volt az osztriga, hogy éjszaka sem tudtak meglenni nélküle. Így külön automatát kaptak a helyiek, hogy hozzájuthassanak, amikor csak megkívánják.

Nálunk ételautomatákból többnyire gyorsételekhez, édességekhez vagy üdítőitalokhoz lehet hozzájutni, aki azonban járt már Japánban, az tudhatja, hogy szinte bármit meg lehet vásárolni az ázsiai ország automatáiból. Európában a franciák járnak élen ezen a téren, legújabb vívmányuk pedig nem másra szakosodott, mint az osztrigára. Egy kis francia szigeten, Île de Rén helyezték működésbe azt az osztrigaautomatát, amely a hét minden napján, éjjel-nappal kiszolgálja az osztrigára vágyókat.

Az ötlet az osztrigafarmot üzemeltető Brigitte és Tony Berthelot fejéből pattant ki, méghozzá közkívánatra, hiszen olyannyira nagy volt az igény az osztrigára, hogy nyitvatartási időn belül nem voltak képesek kiszolgálni mindenkit. Azt azonban fontosnak tartották, hogy ugyanazt a minőséget nyújtsák a gyorsabb módszerrel is, mint az üzletükben: naponta cserélik az osztrigákat, amelyeket nem felnyitva helyeznek az automatába, az ár pedig ugyanaz, mint az eredetinél, azaz 6.90 euró.

Bármennyire is eredetinek tűnik az osztrigaautomata ötlete, nem az említett páros volt az úttörő a beüzemelésében. A The Local szerint az első, osztrigákat kínáló automatát Oléron szigetén helyezték el még 2010-ben.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez