A világ legnagyobb repülőgépének legfiatalabb kapitánya egy nő Indiából – videó

Egész életemben pilóta akartam lenni – vallja magáról a 30 éves Anny Divya, aki ilyen fiatalon egy Boeing 777-es kapitánya lett. Ez az óriásgép akár 550 utast is szállíthat. Hatalmas tehát a felelőssége az Air India fiatal pilótanőjének.

Aki a Facebookon beszámol arról, hogy miképp lett belőle ilyen fiatalon kapitány a világ legnagyobb repülőgépén. Mindenekelőtt azzal keltett feltűnést, hogy kiválóan érettségizett matematika-fizika tagozaton. Ez Európában sem gyakori, de Indiában kivételesnek számít. Úgyhogy amikor a pilótaiskolába jelentkezett, már nem is nagyon csodálkozott senki. A szülei vállalták a borsos tandíjat, mert bíztak a lányukban. Aki ott is kitüntetéssel végzett.

Így nem csoda, hogy harmincéves korára kapitány lett egy Boeing 777-esen. Reméli, hogy példája más indiai lányokat is arra ösztönöz: merjenek bátran versenyezni a fiúkkal a hagyományosan férfi szakmákban is! Különösen fontos ez olyan országokban, mint India, ahol sokan még mindig a háztartásba száműznék a nőket – holott a gyengébb nem a pilóta szakmában mutatta meg, hogy egyenrangú a férfiakkal. Vagy épp egy kicsit talán jobb is náluk…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez