Nicolas Cage Kazahsztánban – videó

Kazah népviseletben fotózták a népszerű hollywoodi színészt, aki szép pénzért népszerűsítette még július végén azt az országot, mely Borát kalandjai óta kicsit különös hírnevet vívott ki magának a filmes világban.

Nicolas Cage az eurázsiai filmfesztiválon volt díszvendég. Hollywood képviseletében tiszteletét tette Asztanában Adrien Brody és John Markovich is, de ők csak kisebb figyelmet keltettek, mert elsősorban művészfilmekben szerepelnek.

PR-szereplést sem vállaltak, míg Nicolas Cage fát ültetett a főváros polgármesterével, hogy így küzdjön a klímaváltozás ellen Kazahsztánban. Cage nemcsak a filmvásznon sztár, de a közösségi oldalakon is. Ahol röpködtek a megjegyzések arról, hogy vajon mennyi pénzért blamálja magát a hollywoodi sztár Kazahsztánban?!

A Human Rights Foundation közleményben ítélte el Cage PR-szereplését Kazahsztánban. ” Szomorú, hogy egy diktatúrát népszerűsít!” Való igaz: Nazarbajev elnök már a szovjet időkben is népének atyja volt, és ebben nem történt nagy változás a Szovjetunió bukása után sem. De kár lenne tagadni a jelentős mértékű gazdasági fellendülést és a jobb életszínvonalat.

Arról nem is beszélve, hogy sikerült csírájában elfojtani mindenféle dzsihádharcos mozgalmat. Kazahsztán népei viszonylagos békében élnek egymással. Nicolas Cage semmit sem válaszolt a bírálatokra. Besöpörte a pénzt és tovább folytatja hollywoodi karrierjét. Mindenki jól járt: a hollywoodi színész egy időre megoldotta anyagi problémáit, Kazahsztán pedig – igaz, hogy nem ingyen – de bekerült a hírekbe, ami az eurázsiai filmfesztivállal önmagában aligha sikerült volna.

Fotó: Flikr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez