Évekig férfinak adta ki magát, hogy el tudja tartani a családját

Öt éven át élt férfiként egy nő Egyiptomban. Baheja Ali Szulejman az Al-Mehwar csatorna 90 perc című beszélgetős műsorában mesélt az életéről.

A most 32 éves nő először abajában, laza, mindent fedő és földig érő fekete ruhában ment dolgozni oda, ahol munkát talált – egy építkezésre. A munkások azonban nem hagyták békén, zaklatták, ahogy csak lehetett. Ekkor döntött úgy, hogy férfinak adja ki magát. Muszáj volt dolgoznia – három gyereket kellett etetnie. A férje munkanélküli volt és mivel fogytékkal él, nem is számíthattak rá, hogy ez változni fog.

A fiatal nő leborotválta hát a fejét, férfiruhába bújt, aztán visszatért az építkezésre. Amikor ott elfogyott a munka, tuktuk-sofőrként dolgozott tovább. Ez a jármű valójában egy háromkerekű motor, amire egy kabint szereltek, abban szállítják az utasokat az egyiptomi utcákon.

0e0f1b0f-7520-4a00-b188-46404e3b89da

Beheja helyett Bakarként ismerték az emberek. De hiába volt minden – megéltek ugyan, de adósságokba voltak kénytelenek verni magukat. Hogy ezek ne temessék teljesen maguk alá őket és ne kerüljön börtönbe, amiért nem tud törleszteni, eladta az egyik veséjét 25 ezer fontért. Ez nagyon nagy pénz az egyiptomiak többségének, pláne abban a szegény tartományban, ahol élnek. Forintban úgy 363 ezer.

“Mióta ez történt, mindig nagyon fáradt vagyok, alig bírok a lábamon állni” – mondja. A talkshow után a Kairótól délre fekvő Bani Szuvajf kormányzóság azt közölte, hogy segíteni fogja Baheja Ali Szulejmant és családját.

Forrás: Egyptian Streets, Al Arabiya

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez