Anarchisták a turizmus ellen Barcelonában és Mallorcán – videó

Turisták takarodjatok! Senki sem lát itt szívesen. A turizmus megöli a várost! Ilyen jelszavakkal tiltakoznak az anarchisták Barcelona városában és Mallorcán a katalán anarchisták.

Egyelőre nem annyira a turistákat támadják, mint a helyi hatóságokat, de sokan tartanak tőle, hogy a katalán anarchisták előbb vagy utóbb tevőlegesen is maguk a turisták ellen fordulnak. Akikből idén tényleg nagyon sok van. Részben amiatt, mert a kispénzű turisták a terrorfenyegetés miatt inkább elkerülik Észak-Afrikát.

Torkig vagyunk a turistákkal – mondta a 24 éves Laura Flores, aki az Arran Països Catalans nevű katalán anarchista szervezet egyik vezetője. A londoni Times-nak kifejtette, hogy miért nem szeretik a turizmust Barcelonában és Mallorcán sokan annak ellenére, hogy belőle élnek. “Mindennek az ára emelkedik. Ez pedig azzal jár, hogy a régi lakosok eladják a házakat külföldieknek. A régi negyedek lassan a külföldiek kezére kerülnek. Igaz, hogy sokan élnek a turizmusból Barcelonában és Mallorcán, de nézzék meg, hogy ott milyen alacsonyak a bérek és milyen hosszú munkanapot kell vállalni ezért!”

Spanyolország igazi nagyhatalom a turizmusban: Franciaországgal és az USA-val együtt ők alkotják a vezető triót. Barcelona és Mallorca Spanyolországon belül is különösen népszerű célpont. Ráadásul a katalánok egy része ki akar válni Spanyolországból, mondván: a madridi kormány jelentős részben az ő pénzükből él. Mindez nem sok jót jelez előre a turizmust illetően Spanyolországban, ahol a külföldi turisták mind kevésbé érzik biztonságban magukat Barcelonában és Mallorcán, ahol a katalán anarchisták zaklatják őket.

Fotó: Mallorca / MaxPixel

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez