Tíz eurós órabérért oltották el a tüzet, amit maguk gyújtottak

15 önkéntes tűzoltót tartóztatott le a rendőrség Szicília déli részén, ahol a hőség miatt gyakoriak az erdőtüzek nyáron. Ragusa körzetéből az átlagnál is több tüzet jelentettek, melyeket aztán a derék önkéntes tűzoltók el is oltottak. Megkapták a 10 eurós órabért és várták a kitüntetést a jó munkáért, de csak a belső ellenőrzés érkezett.

Gyorsan rájöttek a turpisságra. Az önkéntes tűzoltók maguk gyújtották a tüzet, maguk is jelezték a katasztrófavédelemnek. Aztán azt is tudatták a központtal: nem kérnek külső segítséget. Maguk is megoldják a problémát. Ment is szépen a gyújtogatás és az oltás, jött a pénz a központból.

Csakhogy Itáliában is megszorítások vannak: a központban elkezdték sokallni a kiutalt pénzt az önkéntes tűzoltóknak. Akik most hosszas börtönbüntetésre számíthatnak hiszen a gyújtogatás ilyen melegben óriási katasztrófaveszélyt hordoz, amivel a helyi önkéntes tűzoltók nem voltak tisztában. Ráadásul vissza kell fizetniük a felvett eurókat, melyeket azért kaptak, mert eloltották azt a tüzet, melyet maguk gyújtottak Szicília déli részén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez