Trump: Észak-Korea már kezd respektálni minket

“Sokan azt mondják, hogy túl erős voltam, amikor tűzzel és haraggal fenyegettem meg Észak-Koreát. Én azt mondom, hogy még erőteljesebben kell őket figyelmeztetni! Észak-Korea kezdi már érteni a helyzetet és respektálni az USA-t!” – hangsúlyozta Donald Trump Phoenixben. Arizona állam legnagyobb városában saját választóival találkozott, hogy feltöltődjön kissé.

Az utóbbi napokban ugyanis megingott pozíciója a Charlottesville-ben történt események miatt. Trump nem ítélte el határozottan a neonáci tüntetőket, akik egy ellentüntető halálát okozták. Emiatt több tanácsadója lemondott. Az elnök elküldte főtanácsadóját, Steve Bannont, aki összekötője volt a szélsőjobboldali választókkal.

Trump elnöki periódusának első szakasza véget ért, a Fehér Házban túlsúlyba kerültek a globalista erők – értékelte a helyzetet Steve Bannon. Aki korábban mérsékletre intette Trumpot Észak-Korea, Oroszország és Irán esetében. Trump nemzetbiztonsági tanácsadója ugyanezen a véleményen van Észak-Korea ügyében. A katonák általában óva intik Trumpot attól, hogy első csapást mérjen Észak-Koreára. Az USA csendes-óceáni erőinek parancsnoka egyenesen kijelentette, hogy Észak-Korea nem katonai, hanem diplomáciai feladat. Rex Tillerson külügyminiszter megdicsérte Észak-Koreát, amiért nem hajtott végre nukleáris vagy rakétakísérletet válaszul az ENSZ BT szigorú szankcióira. Tillerson utalt arra, hogy sor kerülhet a párbeszédre Észak-Koreával, de ehhez még több feltételt kell Kim Dzsongunnak teljesítenie. Az ifjú diktátornak állítólag az az álma, hogy az USA elnöke fogadja őt a Fehér Házban.

Ehhez Kim Dzsongun a további fegyverkezést tartja a legcélravezetőbb eszköznek. Szerdán meglátogatta azt az üzemet, ahol a rakéták motorját állítják elő. Elrendelte: gyártsanak még többet azokból a rakétamotorokból, melyekkel Észak-Korea akár az USA területét is elérheti. Közben Észak-Korea szigorúan ellenőrzött sajtója tovább gúnyolódik Donald Trumpon. Bolondnak nevezi az Egyesült Államok elnökét, aki Twitter-üzeneteket küld a saját népének és a világnak. Ráadásul ezek a Twitter-üzenetek gyakran ellentmondanak egymásnak, úgy hogy még a titkárai sem tudják: melyik az igazi Donald Trump? – gúnyolódik a szigorúan ellenőrzött észak-koreai sajtó az Egyesült Államok elnökén.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez