Belenézett a napfogyatkozásba – le kellett mondania a koncertjeit

Hű maradt bemutatkozó albumának címéhez (Unortodox) Joey Bada$$. A rapper megint nem azt csinálta, amit a többiek. Valószínűleg már bánja.

Büszkén jelentette ki, hogy nem érdeklik a figyelmeztetések. Ő bizony belenéz a Napba, amikor azt senkinek nem javasolják. Meg is tette. Nem volt jó ötlet.

Csaknem száz év óta most hétfőn volt először teljes napfogyatkozás az Egyesült Államok északnyugati térségétől délkeletig húzódó, 100 kilométer széles sávban. A kétperces esemény miatt több mint 7 millió ember utazott az ország olyan térségeibe, ahonnan jól láthatták azt.

Köztük volt a 22 éves brooklyni rapper is, aki nem hallgatott a figyelmeztetésekre és szabad szemmel meredt bele az égi jelenségbe. Majd le kellett mondania három koncertjét is, mert gondok vannak a látásával. Hogy miért nem védekezett? A közösségi oldalán jó előre megírta, hogy azért, mert őseink sem viseltek trendi napszemüvegeket a korábbi napfogyatkozásoknál, mégsem vakultak meg. Ő sem, csak éppen duplán lát most.

Egyébként nem ő volt az egyetlen, aki védőeszköz nélkül nézett hétfőn a Napba. Donald Trump ugyanezt tette a fotók tanúsága szerint, csak vélhetően rövidebben. Legalábbis nincs hír arról, hogy ő is panaszkodna a látására.

nap

A mostani napfogyatkozás volt egyébként az amerikai űrkutatási hivatal történetének legnagyobb nézettségű eseménye is: a NASA tévéközvetítését 4,4 millióan nézték élőben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez