Harvey hurrikán: Houston víz alatt – videó

Három ember meghalt és több tucat megsebesült, amióta a Harvey hurrikán lecsapott Texasra. Houston környékén 24 óra alatt 60 centiméter eső hullott. Texas legnagyobb városát elöntötte a víz.

A George Bush repülőteret, amelyik az egyik legnagyobb az USA-ban, lezárták. A kormányzó közölte: a helyzet súlyos és még rosszabb lesz. Elrendelte a Nemzeti Gárda bevetését. Az embereket csónakokon és helikoptereken mentik Houstonban. Sokan a padlásra menekültek az emelkedő áradat elől. Nekik azt tanácsolták, hogy ha minden kötél szakad, másszanak ki a tetőre, hogy a helikopterek megmenthessék őket. Texasban egy börtönt is elöntött az árvíz: 4500 rabot kellett kiköltöztetni. Több mint 300 ezer ember maradt áram nélkül.

Trump elnök bejelentette: kedden Texasba látogat. Az amerikai sajtó felveti, hogy a Harvey hurrikán összefügg a klímaváltozással, mely a Trump kormányzat szerint nem is létezik. Az elnök utasítására az USA ki is lépett a nemzetközi klímaegyezményből. A nagy erdőtüzek az USA nyugati részén és a Harvey hurrikán pusztítása Texasban azt mutatják, hogy a klímaváltozás igenis létezik, még akkor is, ha erről Trump környezetében nem kívánnak tudomást venni. Texas kormányzója elmondta: a halottak száma jelenleg három, de minden bizonnyal több lesz, hiszen hatalmas területek kerültek víz alá és sok helyen áram sincs. Sok-sok milliárd dollár a kár – hangsúlyozta Texas kormányzója, amikor a Harvey hurrikán pusztításáról beszélt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez