Már több mint 80 gyilkosságot vallott be a német ápoló

Két gyilkosságért ítélték el eredetileg a médiában mindössze Nielson H. néven emlegetett férfit. Most kiderült: ő lehet Németország egyik legnagyobb sorozatgyilkosa.

A rendőrség szerint újabb 84 beteg meggyilkolását ismerte be az ápoló. Aki azt állítja, hogy nem emlékszik minden részletre. Korábban már beismerte, hogy

az ország északi részén két klinikán is halálos szereket fecskendezett be a betegeknek, hogy miután leállt a szívük, megpróbálja újraéleszteni őket és ezért hősként ünnepeljék

– közölte az NDR televízió.

Még 2015-ben ítélték el két beteg megöléséért és két másik ellen elkövetett gyilkossági kísérletért. De a rendőrség újranyitotta az aktákat, hogy fényt derítsen több rejtélyes halálesetre Oldenburgban és Delmenhorstban, ahol dolgozott. 134 holttestet hantoltak ki és vizsgáltak meg, mindegyik eset összeköthető Niels H.-val.  Aki öt különböző gyógyszert alkalmazott, hogy szívleállást idézzen elő a betegeknél 1999 és 2005 között. Az áldozatok száma még tovább emelkedhet, 41 ember ember maradványainak toxikológiai vizsgálatával ugyanis még nem végeztek.

Az ügyészség másik hat embert is megvádolt: ők az ápoló kollégái voltak és nem tettek semmit azért, hogy leállítsák őt, jóllehet többé-kevésbé tisztában voltak azzal, hogy mi folyt a klinikán.

Nem ez az első ilyen eset Németországban. Tíz évvel ezelőtt már elítéltek egy másik ápolót 28 idős ember meggyilkolásáért. Ő azt állította, hogy azért adta be a halálos injekciókat, mert sajnálta a betegeket. Életfogytiglani börtönt kapott.

Nagy-Britanniában pedig egy orvos kapott 2000-ben 15-szörös életfogytig tartó börtönbüntetést. A Haláldoktorként emlegetett Dr. Harold Shipman 250, többnyire idős vagy középkorú nőbetegével végzett. Mindössze négy évet töltött börtönben, 2004-ben öngyilkos lett – emlékeztet a Reuters.

Fotó: Pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez