A neonáci polgármester-jelölt esete az arab számokkal

Best úr! Mi a véleménye az arab számokról, melyek igen elterjedtek városunkban? Nem jelent ez kétes külföldi beavatkozást Németországban? – ez iránt érdeklődött egy választási kerekasztalon a Die Partei nevű szatirikus szervezet (nagyjából az ottani Kétfarkú Kutya Párt) képviselője.

Németországban szeptember 24-én választásokat tartanak, melyeken részt vesz az NPD nevű neonáci szervezet is, annak ellenére, hogy már többször megpróbálták betiltani. Otfried Best egy kisvárosban szeretne polgármester lenni a francia határ közelében. Sok esélye nincs, de nézeteit ennek ellenére igen határozottan képviseli.

Az arab számokról, melyek a XII. században végképp felcserélték a nehézkes római számrendszert és melyeket ma szinte mindenhol használunk, ezt mondta a neonáci politikus, akiről valószínűleg nem mintázták meg a lángész szobrát: csak várják meg, amíg én leszek a polgármester! Amint hatalomra kerülök, azonnal lecserélem az arab számokat! Normális számok lesznek helyettük! – harsogta büszkén a neonáci képviselő, aki nem sietett kifejteni, hogy pontosan mire is gondol…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez