Kameruni árvákért lépnek színpadra a hastáncosok Budapesten

Bonjour Africa & Sahara Hastánc Gála lesz szombaton este 6-tól az Újpesti Kulturális Központ / Ifjúsági Ház színháztermében (1042. Budapest, István út 17-19.) Aki belépőjegyet vált, az beteg afrikai gyerekeknek tesz jót.

A gála kedvezményezettje a kameruni árvaprogram. “A HIV-fertőzött árvákról közösségük tudja, hogy életük rövidre szabott, gyógyulásuk reménytelen, ők azok, akik halálra születtek. Meg lehet ezt kérdőjelezni?” – kérdezi az esthez írt  előszavában Dr. Turóczy Ildikó Afrika-kutató, a program elindítója. A program célja az árván maradt gyerekek integrálása a közösségbe, iskoláztatási költségeik fedezése, támogatója a Magyar Afrika Társaság (AHU).

Az est egyben tisztelgés Collins & Chiy Nji Polycarp emléke előtt. Collins volt az a HIV-fertőzött, árva kisfiú, akinek sorsa a program elindítására késztette a Kamerunba először önkéntes munkára kiutazott magyar háziorvost.

Az előadás megtekintéséhez egy belépőjegynek megfelelő támogatói hozzájárulás (2.000 forint) adható a helyszínre kihelyezett gyűjtőládába.

A programot, immár sokadszor Balogh Cecília szervezte. A fellépők névsorát itt láthatják:

bonjour_africa2017_31

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez