Bújócskaverseny hozza vissza az életet egy olasz szellemvárosba

Gondolta volna, hogy van, aki sportszerűen űzi az egyik legkedveltebb gyermekjátékot? Olyannyira, hogy már nyolc éve rendeznek belőle bajnokságot.

Korábban már írtunk egy beszámolót olyan őrült sportokról, amelyek nem csak hogy extrémek, de a humort sem mellőzik. A felsorolást most az International Hide and Seek Championship, azaz a Nemzetközi Bújócskaverseny gazdagítja, amely olyannyira népszerű, hogy idén már nyolcadik alkalommal rendezik meg. Az eredetileg viccnek indult kezdeményezésnek szeptember 8 és 10 között egy olasz kisváros, Consonno ad otthont, ahol a világ legjobb rejtőzőmesterei mérik össze tudásukat – mindannyian azt remélve, hogy az ő fejükre kerül majd végül az “Arany Fügefalevél”.

A választás azért esett a kisvárosra, mert az 50 éve szinte lakatlan. Ahogy arról a The Local is beszámolt, korábban Lombardia régió vezetése a szórakoztatóipar kiépítésével szerette volna fellendíteni Consonnót, ezért kaszinókat, éjszakai bárokat és bordélyházakat is építettek. A tervek azonban nem váltották be a reményeket, így ma ezek a környezetbe egyáltalán nem illeszkedő épületek üresen állnak, bizarr hangulatot kölcsönözve ezzel a városnak.  Bújócskázásra azonban kiválóak: 3 napon keresztül 11 ország 80 csapata rejtőzik majd el közöttük.

Fotó: Facebook – Nascondino

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez