Fehér zsiráfokat kaptak lencsevégre Kenyában – videó

A ritka egyedeknek a helyiek és a természetvédők is örültek, hiszen szinte alig lehet találkozni ilyen különleges zsiráfokkal a vadonban.

Egy fehér színű anyazsiráfot és a kicsinyét sikerült megörökíteniük egy kenyai nemzeti park dolgozóinak a napokban. Miután a helyiek jelentették a fehér zsiráfokat Kenya Garissa tartományában, a helyszínre megérkeztek a Hirola természetvédelmi programot felügyelő civilszervezet dolgozói, akik végül páratlan felvételeket készítettek róluk. Állításuk szerint az állatok nagyon nyugodtan viselkedtek, és közel engedték magukhoz az embereket.

A zsiráfok hófehér színét nem az albinizmus, hanem egy leukizmus nevű pigmentációs rendellenesség okozza, amely csak részlegesen jelentkezik a zsiráfok küllemén, hiszen szemük, és testük egyéb részei – hasonlóan többi fajtársukhoz – sötét színű. Korábban 2016-ban, Tanzániában kaptak lencsevégre hasonlóan ritka zsiráfot – akkor egy 15 hónapos, nőstény zsiráfot fotóztak le az ottani nemzeti park dolgozói. A leukizmus különösen sebezhetővé teszi az állatokat, hiszen fehér színükkel kevésbé képesek elrejtőzni a vadonban, így könnyen prédájává válhatnak a ragadozóknak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez