Okos mentőmellény kóbor kutyáknak – videó

A Samsung egy állatvédő szervezettel együtt okos mentőmellényt fejlesztett ki kóbor kutyák számára, akiket a lakosság üldöz vagy éppen megeszi őket Thaiföldön. Mit tud a mentőmellény?

Olyan minikamerával szerelték fel, amely érzékeli azt, amit a kóbor kutya maga: a fényeket, a zajokat és főként a kutyaugatást! Az ezzel kapcsolatos információkat a környék lakossága is megkapja az okostelefonján egy alkalmazás segítségével. Ezzel a módszerrel egyrészt biztonságosabbá lehet tenni az utcákat: az emberek megnézhetik, milyen zavaró dolog folyik kint és intézkedhetnek. Másrészt hozzá lehet szoktatni az embereket a kóbor kutyákhoz, akik igen nagy számban kószálnak Thaiföldön. Ahol általában rémesen bánnak velük, ezért a kóbor állatok is nagyon agresszívek lesznek. De biztonságosabbá is lehet tenni az utcákat: az emberek megnézhetik, milyen zavaró dolog folyik kint és intézkedhetnek.

További gond, hogy a kutya hús népszerű eledel Thaiföldön és a környező országokban. Ezért bandák szakosodtak arra, hogy begyűjtsék a kóbor kutyákat, akiket aztán eladnak kutyahúsra specializálódott vendéglőknek. Ezen az áldatlan állapoton kíván változtatni a Samsung és az állatvédők közösen kitalált okos mentőmellénye, mely lehetővé teszi a kommunikációt a kóbor ebek és az emberek között Thaiföldön.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez