Szerették a magyar szépségkirálynőt Schönbrunnban

Bécs mindig gyönyörű, de talán kora ősszel a legszebb. Ezért is esett a választás erre az időpontra, amikor azt kellett eldönteni, hogy mikor váltsa be az Ezüstpart Szépe verseny egyik díjazottja a nyereményét. Pásztor Orsi (19) a Friss Média különdíjasaként, a szerkesztőség jóvoltából ellátogatott a schönbrunni kastélyba, hogy ebben a fantasztikus környezetben készítse el legújabb anyagát.

A Friss Média különdíja egy fotózás volt, amihez remek környezetet nyújtott Bécs és Ausztria leglátogatottabb nevezetessége, a schönbrunni kastély. A magyar turista számára mindig különleges érzés ebbe a gyönyörű városba látogatni, hiszen itt egyszerre érezheti azt, hogy elkényeztetett vendég, és azt, hogy egy kicsit otthon van.

20170923_schonbrunn_orsi_0057_k

Ami pedig Schönbrunnt illeti, Európa egyik legszebb barokk épületegyüttese, a Habsburgok egykori nyári rezidenciája pompás dísztermekkel és egy pazar parkkal várja a látogatót. Itt lakott valamikor Mária Terézia, Ferenc József császár, Erzsébet császárné és a család számos más tagja. A kastély parkjában, ami valamikor vadászterület volt, szinte mindig nyílnak a virágok és frissen nyírtak a bokrok, sőt, a több méter magas fák is. Nagyok a távolságok, és ha egy kicsit elfáradunk, érdemes beülni valamelyik kávézóba. Már csak azért is, mert az UNESCO, vagyis az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete szerint egy sütemény és egy jó eszpresszó mellett újságot olvasni hivatalosan is bécsi kulturális időtöltésnek minősül.

20170923_schonbrunn_orsi_0161_k
De a nap főszereplője mégis Pásztor Orsi, a Diamond Models Rivercast modelje, a Friss Média különdíjasa volt, aki Felvidékről, a szlovákiai Kéméndről származik. Viszont ma már nem ott él, hanem Bécshez egészen közel, Pozsonyban, ahol a Közgazdaságtudományi Egyetemen idegenforgalmat hallgat. Modellkarrierjének első fontos állomása a tavalyi Felvidék Szépe verseny volt, amelyen olyan remek eredményt ért el, hogy megnyíltak előtte e különleges világ kapui. Idén folytatódott a sikersorozat: először nyolcszáz jelentkezőből a tíz legszebb közé választották a Supermodell of the Year versenyen, majd augusztusban a Friss Média különdíját nyerte Siófokon. Orsi szépségére egyébként a turisták is felfigyeltek Schönbrunnban: volt, aki azt kérte, hogy hadd fényképezze le, és volt, aki együtt fotózkodott vele.

20170923_schonbrunn_orsi_0139_k

A bécsi fotózásról további érdekességeket tudhatnak meg a FrissMédia oldalán. 

 

Kép és szöveg: Bocskay Zsolt

 

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez