Szexuális zaklatások: kirúgás lett a vége Hollywoodban

Harvey Weinstein sztárproducer pár napja közölte: meghatározatlan időre szabadságra megy, miután az amerikai sajtó beszámolókat közölt szexuális zaklatási ügyeiről. A helyzet azóta kicsit változott.

A sztárproducer búcsúközleményében elnézést kért a kolléganőktől, akiket zaklatott. Azt ígérte, pszichiáterhez fordul, hogy “megküzdjön a démonaival”. Hollywood mindig is híres volt arról, hogy tele van olyan fiatal lányokkal, akik szinte mindenre hajlandóak a karrier érdekében. A pénzes producerek pedig nem haboznak ezt kihasználni. Weinstein meglehetősen perverz volt: például imádta, ha fiatal nők nézik zuhanyzás közben.

Csakhát változnak az idők: ma a szexuális zaklatás már bűncselekménynek számít az Egyesült Államokban. Harvey Weinstein még arra hivatkozott, hogy ő még egy másik korszakban nőtt, a hatvanas és hetvenes években másképp ítélték meg ezeket a dolgokat. A New York Times értesülései szerint a sztárproducer ügyvédei több tucat ilyen ügyet intéztek el – bíróságon kívül. Miután robbant a bomba, Harvey Weinstein, aki Oscar-díjat zsebelt be a Szerelmes Shakespeare-ért, jobbnak látta, ha “szabadságra megy”. A Weinstein Company-nek ez kevés volt: az igazgatótanács közölte: nem várja vissza a 65 éves alapító atyát…

Fotó: Harvey Weinstein (balról) a zürichi filmfesztiválon 2013-ban / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez