Pelenkaszusiért őrülnek meg a kismamák Japánban

Az ország egyik legnépszerűbb babaváró ajándékává lépett elő a vicces termék, mellyel már eladási rekordokat is döntöget a feltaláló cég.

A szusi új értelmet nyert Japánban, mióta nemcsak a tányéron, hanem pelenka formában is lehet vele találkozni. A pelenkaszusit 10 évvel ezelőtt találta fel Noriyuki Monda, a Wire Mama című, kismamáknak és újdonsült anyukáknak szóló magazin  munkatársa, amikor először hallott a tengerentúlon akkor már divatosnak számító babaváró ajándéról, a pelenkatortáról. Innét jött az ötlet, hogy jó lenne megcsinálni a vicces és hasznos újdonság ottani verzióját –  ami Japánban természetesen torta helyett csakis szusi lehet. Így született meg a pelenkaszusi, amely mára az egyik legnépszerűbb babaváró ajándékká nőtte ki magát az ázsiai szigetországban.

 

A kézzel készült pelenkaszusikat a cég alkalmazottai – akik főként olyan anyukák, akik otthonról tudnak dolgozni – pelenkákból és babaápolási termékekből állítják össze úgy, hogy azok a leginkább hasonlítsanak a híres japán ételre. Havonta legalább 200 megrendelésük van, és remélik, hogy a jövőben még több lesz – ami a rohamosan öregedő japán lakosságot nézve igencsak ráférne az országra.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez