Előkerült egy két éve elrabolt újságírónő

A 24 éves pakisztáni riporter, Zeenat Shahzadi egy 2012-ben Pakisztánban eltűnt indiai, Hamid Anszári ügyéről gyűjtött információkat, mikor neki magának is nyoma veszett.

Most azonban előkerült és az édesanyja szerint rettenetes mentális teher van rajta: képtelen még bármit elmondani arról, hogy miket élt át az elmúlt két évben. Miután az édesanya éppen nem volt otthon, amikor a lányát hazavitték, semmit nem tud arról, hogy kik és hogyan szállították vissza az újságírónőt Lahore-i lakásukra.

Arról számolt be a hírügynökségeknek, hogy nagyon örülnek a lányuk visszatérésének, de aggódnak a lelkiállapota miatt. A most 26 éves riporter mindössze annyit árult el, hogy a tálibok tartották fogva valahol a hegyekben.

Az eltűnt személyekkel foglalkozó pakisztáni kormánybizottság elnöke, Dzsaved Ikbál nyugalmazott bíró ugyanakkor arról számolt be, hogy a fiatal nőt szerdán este az afgán határ közeléből szállították az otthonába és az ottani törzsek nagy szerepet játszottak a megtalálásában.

Az indiai férfi, akinek eltűnési ügyében a pakisztáni újságírónő vizsgálódott, mielőtt 2015 nyarán neki is nyoma veszett, egyes hírek szerint egy, az interneten megismert nőhöz indult, mikor utóljára látták. Más források szerint pakisztáni ügynökök kapták el és kémkedéssel vádolták – közölte a BBC Urdu. Egy emberi jogi aktivista arról számolt be, hogy a fiatal újságírónőt eltűnése előtt egyszer bevitték és négy órán át faggatták a biztonsági szolgálatok arról, hogy mit tud a Hamid Anszári-ügyről.

Zeenat Shahzadi tizenéves öccse tavaly tavasszal öngyilkos lett: a bátyja szerint nagyon kötődött a nővéréhez és nem tudta feldolgozni titokzatos eltűnését.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez