A focista, aki visszautasította a luxusvillát a városa javára

A Liverpool FC egyiptomi játékosa, Mohamed Salah nem fogadta el azt a luxusvillát, melyet a Zamalek egykori elnöke akart ajándékozni neki azért, hogy kijuttatta az egyiptomi válogatottat a jövő évi vébé-döntőre.

A 25 éves focista szerezte mind a két gólt azon a döntő mérkőzésen, amelyen a fáraók 2:1-re legyőzték a hónap elején Kongó nemzeti válogatottját. Az utolsó percben értékesített büntetője juttatta ki 28 év után újra Egyiptomot a világbajnokságra. A gól sokak számára nemzeti hőssé tette Salahot.

A Yallacora.com labdarúgóportál számolt be arról, hogy a Zamalek futballklub egykori elnöke, Mamdouh Abbász hálája jeléül egy villát ajánlott fel az ünnepelt focistának. Aki azt válaszolta erre, hogy adják inkább a villa árát a szülővárosának, Nagrignak Gharbijja kormányzóságban, Kairótól északra. Ahol már át is nevezték a tiszteletére egykori iskoláját, mely mostantól a Mohamed Salah Ipari Szakközépiskola névre hallgat.

Salah egyébként még a győztes afrikai selejtező mérkőzés előtt, augusztusban igazolt át a Liverpoolhoz az AS Romától, a klub történetében rekordösszegért, 37 millió angol fontért. Ő most a csapat első számú pontszerzője. Már megkapta a hónap játékosa címet, kétszer pedig az övé volt a hónap gólja.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez