Egy fóka miatt bénult meg a közlekedés egy alaszkai repülőtéren

A kifutópályára tévedt állat miatt az állatvédelmi szolgálatot kellett kihívni, akik szakszerűen intézkedtek és elszállították a szokatlan vendéget.

A repülőtereken gyakori eset, hogy vadállatok vagy madarak miatt nem szállhatnak fel vagy nem landolhatnak a repülőgépek, néhány helyen ezért speciálisan erre a célra kiképzett kutyákkal felügyelik a kifutókat. Alaszkában azonban nem csak a madaraktól vagy kisebb vadaktól kell tartani, hanem tőlük szokatlanabb vendégek is odatévedhetnek a repülőtérre, akadályozva ezzel a forgalmat.

A héten például egy több, mint 200 kilós fóka tűnt fel az alaszkai Utqiaġvik Wiley-Post Will Rogers Repülőterének kifutópályáján. Mivel tengeri emlősökre nem volt felkészülve a személyzet és a szabályzat sem engedélyezte az elszállításukat, ezért az állatvédelmi szolgálathoz fordultak, akik felfüggesztették a fóka napozását, és elvitték a helyszínről. Ezt követően újraindulhatott a légiközlekedés, a történet azonban gyorsan elterjedt a közösségi médiában a fókáról, aki a kifutópályán süttette a hasát.

Fotó: Alaska Department of Transportation

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez