Allah ellensége a francia szövetségi kapitány

Az Iszlám Állam egyik propagandakiadványa Allah ellenségének deklarálta Didier Deschamps-t, a francia futballválogatott edzőjét.

A propagandakiadványban az edző túszöltözetben látható és a kép alatt ez a felirat áll: Allah ellensége! Régebben ez halálos ítéletet jelentett a terrorszervezet szóhasználatában, de ma már a propaganda elszakadt a realitásoktól. Az Iszlám Állam mindkét fővárosát: Moszult és Rakkát is elveszítette. Ettől függetlenül mint veszélyforrás nem szűnt meg, hiszen több száz dzsihádharcos térhet vissza Franciaországba, akik lehet, hogy komolyan veszik az iszlamista terrorszervezet fenyegetését. De vajon miért vált Allah ellenségévé a népszerű futballkapitány?

Erre nincs magyarázat a propagandakiadványban. Franciaország futballválogatottja bejutott a jövő évi világbajnokságra, melyet Oroszországban rendeznek meg. Nem ő az első, akit emiatt fenyegettek volna meg: Lionel Messi, a Barcelona argentin sztárja is Allah ellensége lett. Lehetséges, hogy a Benzema-ügy az, amit nehezményez az Iszlám Állam. Karim Benzema, az algériai származású sztár kikerült a francia válogatottból, mert szexvideóval zsarolta meg barátját és válogatott társát. A legkínosabb az ügyben az, hogy Benzema hithű muzulmán, vagy legalábbis annak vallja magát.

Oroszország az iszlamista terrorizmus célkeresztjében áll, hiszen Szíriában Aszad elnököt támogatja, aki szemben áll az Iszlám Állammal. Korábban az iszlamista terrorszervezet többször megfenyegette Oroszországot, amiért szerepet vállal az Iszlám Állam elleni harcban. Több ezer orosz állampolgár harcolt az Iszlám Állam fekete zászlaja alatt, amikor még a terrorista szervezet nagy területeket birtokolt Irakban és Szíriában. Ma keveset hallani az orosz állampolgárságú dzsihádharcosokról, akiknek a java része csecsen. Lehet, hogy meg akarják zavarni a jövő évi futball-világbajnokságot Oroszországban? Senki sem tudja, hogy valójában mire készül az Iszlám Állam azután, hogy csaknem teljesen kiszorították Irakból és Szíriából. Az viszont tény, hogy Allah ellenségévé nyilvánították a francia futballválogatott népszerű kapitányát, Didier Deschamps-t.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez