Sírhely kilátással: 3 híres temető, ami mágnesként vonzza a turistákat

Különös sírhelyek, festői kilátás, hírességek, spirituális élmények és legendák – ezekért zarándokolnak el a világ legszebb temetőibe a turisták.

November másodika, azaz a Halottak napja a temetőlátogatás és a gyertyagyújtás ideje a katolikus egyházban, amikor azok is felkeresik a temetkezési helyeket, akik év közben ritkábban járnak oda. A világ több pontján azonban nemcsak a hozzátartozók, hanem az idegenek is gyakori vendégek azokban a különleges temetőkben, amelyek elhelyezkedésüknek, kialakításuknak vagy híres hallottaiknak köszönhetően igazán egyedi élménnyel gazdagítják az utazást.

000cemetery

Hallstatt – Ausztria

A festői kisváros temetője az osztrák Alpokban tökéletes helyszín a fotózásra. Mivel a Hallstatti-tóra néz, a háttérben csodálatos panoráma tárul az odalátogatók szeme elé. A sírok pedig szintén különlegesek, ahogy a temetkezési szokások is. A teraszos kialakítású temetőben ugyanis helyszűke miatt 10 évente kiásták a halottakat, koponyáikat kifehérítették, majd feldíszítve, a halott nevét a homlokcsontra vésve a katolikus templom melletti Csontházban helyezték el. Most 1200 egykori lakó koponyáját őrzik ott.

000cemetery2 000cemetery3

Bonaventure – Egyesült Államok

A Georga állambeli Savannah ad otthont az Egyesült Államok egyik legszebb temetőjének, a Bonaventure-nek. Az idő nem kímélte a régi viktoriánus emlékműveket és szobrokat, amelyeket sűrűn benőtt a moha. Ez azonban csak még misztikusabb hangulatot kölcsönöz a gótikus síroknak. Sok híresség nyugszik ott, a legérdekesebb azonban mégis egy hatéves kislány, Gracia Watson sírja. A látogatók gyakran hagynak a helyszínen kisebb játékokat – szelleméről ugyanis úgy tartják, hogy a mai napig kísérti Savannah lakóit.

000cemetery4 000cemetery5

Okonoin – Japán

Két órányira Oszakától, a Kója hegyei között található Japán legnagyobb temetője, ahol körülbelül 200.000 sírban nyugszanak a Kójaszan singon buddhista rend egykori szerzetesei. A legtöbb sírt kövekkel vagy kis szobrokkal jelölik – köztük Jikó istenség szobrával, aki a nők, gyermekek és utazók védelmezője volt. Az UNESCO a Világörökség részének nyilvánította a temetőt, ahová – szemben más temetőkkel –  éjszaka is be lehet menni. A zarándokok egyik kedvelt állomása.

Fotók: Instagram – charsew, dgwsart, rose_the_foodie, bauerimo, berelienn

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez