Egyiptom körül motorral

Senki nem tett meg krosszmotorral annyi kilométert egyetlen nap alatt, mint Ali Abdo. Bele is került a Guinness Rekordok Könyvébe.

Az egyiptomi motoros 510 kört hajtott Honda XL 250-esével a Vörös-tenger partján, El Gounában lévő pályán. Ez összesen 613,59 kilométert jelent.

Abdo egyébként egy saját kezdeményezést is jegyez, Egyiptom körül motorral címmel. Arra bátorítja a kalandvágyókat, hogy fedezzék fel az ország távoli szépségeit és terjesszék a motoros kultúrát Egyiptomban. 2013 óta sokan csatlakoztak hozzá. Dokumentálják is az útjaikat és az észak-afrikai ország rejtett gyöngyszemeit.

A fiatal egyiptomi motorosnak nem a mostani az első világrekordja: tavaly is felállított egyet, akkor a “ki tudja 7 nap alatt megtenni a leghosszabb távot” kategóriában. Miután az IBM-nél dolgozik, nem csoda, hogy elektronikus enciklopédiát is készít az útjairól – ez reményei szerint komplett útikalauzként szolgálna a motorosoknak Egyiptomban, az úti célok mellett az út közben fellelhető szolgáltatásokat is bemutatná.

Fotó: Egyptian Streets

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez