Gasztrokalandok Sárváron, sztárséfekkel

Ízek, séfek, élmények. Ezzel a címmel szerveznek szombatonként gasztrokalandokat a Spirit Hotelben, Sárváron.

Az ország leghíresebb séfjeit hívják hétről hétre Sárvárra. Mindegyikük egy egész szombat estét kap, amikor a Spirit Hotelben teret adhat a fantáziájának. Ötfogásos menüsort állítanak össze a sztárszakácsok, hozzá nagy műgonddal válogatják  a borsor tételeit. De a tálalás és a dekoráció is magukon viselik az adott este séfjének keze nyomát. Ami közös a szombati vacsorákban, az a kényeztető fényűzés luxus körülmények között, gyertyafénnyel, elegáns, fehér kesztyűs pincérekkel.

És persze a fantasztikus fogásokkal, melyekből Borda Attila mesterszakács étel- és borsorával kínálunk ízelítőt. Az öt fogás a mellé rendelt borokkal együtt kacsanyelv rilette-tel indult, szarvasgomba mousse-szal, bab textúrákkal és kaviárral. Hozzá 2015-ös Balatoni Chardonnay-t ajánlottak, az Edegger Pincészetből. Ezt posírozott fürjtojás követte, sóskával, joghurttal, lazaccal és ugyancsak 2015-ös évjáratú Móri Napholdcsillaggal, Csetvei Krisztina Pincészetéből. A tintahal ravioli, rák, medvehagymás bulgur rizottó kísérője egy Balatonfüredi Sóskút Olaszrizling válogatás volt, a Figula Pincészetből, 2015-ből. A negyedik tétel borjú – őzfilé, cékla, cukkini, zellerpüré, körte, szezám hamu, Szent György-hegyi Birtok Cuvée kíséretében (2HA Szőlőbirtok és Pincészet, 2014). A desszert levendula, csokoládé, karamell, hozzá villányi Montenuovo Cuvee 2012 a Vylyantól.

Most szombaton Orosz Gábor, a KIOSK séfje kap szabad kezet a sárvári Spirit Hotel konyhájában.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez