Neten keres párt az Iszlám Állam egyik harcosa

Bár ma sokan elavultnak tartják a házasságközvetítő intézményét, a legújabb technikai vívmányokkal akár még hatékony is lehet. Persze egyáltalán nem biztos, hogy ezt így végiggondolta az a csecsen harcos, aki az Iszlám Állam 15 éves katonájának az orosz közösségi oldalon keres feleséget.

Adam Al-Almani pénteken posztolta Abu Juszuf Anszari képét a VKontakte oldalon, aki a csecsenek által vezetett Katibat Al-Aksza csoport legfiatalabb tagja.

Fiatal kora ellenére sok híres csatában vett részt, egészen pontosan Rakkában, Haszakában, Kobaniban és a Tabaka légibázis elfoglalásában is – írja Almani a „hirdetésben”. Abu Juszuf szó szerint hosszas fejfájás után döntött a házasság mellett, miután fejsérülést szenvedett Kobaniban.

A nagyon szerényként és istenfélőként kommendált férjjelölt azért keres éppen csecsen feleséget, mert az arabok szemében minden kaukázusi csecsen, magyarázza a feltételt Almani.

A Hadíszra (Mohamed próféta életéről és tanításairól, illetve más korabeli muzulmánok tetteiről és szavairól szájhagyomány útján terjedő gyűjtemény) hivatkozva buzdítja a jelentkezőket. Az ugyanis figyelmeztet: „ha nem adjátok lányaitokat az értetek harcoló erkölcsös híveknek, akkor erőszak és bűn lesz a földön.”

Almani végül azzal zárja bejegyzését, hogy privátban várja az esetleges érdeklődök jelentkezését. Hogy mennyire volt eredményes a házassági hirdetés az elmúlt négy napban, nem lehet tudni. Mindenesetre a poszt kommentálása csak korlátozottan lehetséges és egyelőre csak 86 lájk érkezett.

Kép: AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez