Szexuális zaklatás miatt visszavonul a képviselőház korelnöke Amerikában

A 88 éves John Conyers Detroitban jelentette be távozását. 1965 óta képviselte a nagyvárost Washingtonban a képviselőházban.

Az elmúlt hetekben több egykori parlamenti asszisztense vádolta meg szexuális zaklatással. A demokrata képviselőt a frakció elnökasszonya, Nancy Pelosi lemondásra szólította fel.

A 88 éves politikus végül is távozik, de nem ismerte el a felelősségét. Továbbra is befolyásolni akarja a politikát, mert maga helyett fiát javasolta képviselőnek Detroitban. Washingtonban mind a képviselőházban, mind pedig a szenátusban több szexuális zaklatási ügy is zajlik azóta, hogy Harvey Weinstein hollywoodi producer botránya lavinát indított el az Egyesült Államokban, sőt az egész világon. A kongresszusban megszigorították a viselkedési szabályokat. Ezenkívül kötelező tanfolyamokat szerveznek mind a képviselőknek, mind a szenátoroknak, mind az asszisztenseknek. Ezeken a tanfolyamokon precízen elmagyarázzák, hogy mi az, ami megengedhető és mi az, ami nem ezekben a kapcsolatokban. Jellemző a korszellem változására, hogy Hillary Clinton, a tavalyi elnökválasztás vesztese nemrég kijelentette: egy szexuális bűnöző üldögél a Fehér Házban.

Fotó: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez