Ryan, a hatéves YouTube-milliomos – videó

Több mint 9 millió eurót szedett össze Ryan a YouTube-on, ahol a videói több mint 8 milliárd kattintást értek el! A Forbes magazin YouTube-milliomosok listáján ezzel a nyolcadik. Mit csinál Ryan, aki ilyen poétikusan ifjú korban milliomos lett?

Unboxing – ez a rejtély magyarázata. Az ajándékok kibontása és persze kommentálása. A több mint 800 videó, mellyel egy év alatt Ryan elárasztotta a YouTube-ot, szinte kizárólag ezzel foglalkozik. A kis srác szakszerűen magyarázza el, hogy melyik játék mire jó. Olykor túlságosan is szakszerűen. Ryan koraérettségének magyarázata világos: a játékok előállítói rájöttek arra, hogy a hatéves gyerek révén remekül lehet növelni az értékesítési mutatókat. Ryan ugyanakkor gyerek, tehát a kortársai jobban hisznek neki, mint a felnőtteknek.

A Forbes magazin 10 YouTube-milliomosa majdnem mind a játékpiaccal van valamiféle kapcsolatban. Az első helyezett egy 26 éves brit fiatalember, aki a Microsoft videójátékait árusítja a YouTube-on. Cégének, a DanTDM-nek egy év alatt, 2016 július 1-től 2017 június 30-ig több mint 14 millió eurós bevétele volt! A Forbes listájának első tíz helyezettje több mint 108 millió eurót szedett össze egy év alatt. Ez 60%-os növekedés egyetlen esztendő alatt. De hát tavaly még sehol sem volt a most 6 éves Ryan, aki egyetlen év alatt több mint 9 millió eurót szerzett a YouTube-on.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez