Még mindig sok a rejtély Kanada leggazdagabb házaspárjának halála körül

Fulladás végzett velük. Ezt közölte a halottkém, miután megvizsgálta a Sherman házaspár holttestét Torontóban. A rendőrség szerint fennáll annak esélye, hogy a férj megfojtotta feleségét, majd felkötötte. Később pedig saját magával is kötéllel végzett.

A házaspár gyermekei tiltakoznak: szüleik az életet szerető emberek voltak, buzgón szervezték a karácsonyi ünnepségeket Floridában. A Sherman-gyermekek arra hívják fel a figyelmet, hogy a dúsgazdag házaspár a zsidó közösség oszlopos tagja volt Kanadában! A rendőrség gyanúsnak találja, hogy a 75 éves Barry Shermant  és nejét, Honeyt holtan találták kastélyuk pincéjében Torontóban. A dollármilliárdos vállalkozó már nyugdíjban volt, de még mindig betöltötte az igazgatótanács elnöki tisztét az általa alapított Apotex gyógyszer vállalatnál. A kanadai gyógyszercég igazi multi: 45 országban van jelen. Fontos szerepet játszik a kanadai exportban. Justin Trudeau miniszterelnök is sietett részvétét kifejezni. Ugyanígy tett John Tory, Toronto polgármestere is. Barry Sherman vagyonát 3,2 milliárd dollárra becsülte a Forbes magazin.

Mit állapított meg a rendőri vizsgálat? A dúsgazdag házaspár el akarta adni a kastélyt Torontóban, 7 millió kanadai dollárért – ez körülbelül 5 millió amerikai dollárt jelent. Az ingatlanügynök talált rá a házaspár holttestére a kastély pincéjében. Erőszakos behatolásnak nem volt nyoma. Fennáll az esélye annak, hogy a házaspár öngyilkosságot követett el, a fent ismertetett módon. De van más lehetőség is. Minthogy a Sherman házaspár igen aktív volt a zsidó közösségben Kanadában, ahol több millió dollárt adományoztak különböző kulturális, oktatási és szociális célokra, lehetséges, hogy emiatt jelenthettek célpontot egy esetleges támadáshoz. Kanada az Egyesült Államokkal ellentétben továbbra is liberálisan kezeli a bevándorlók ügyét. Ezért sok ezer migráns az USA-ból Kanadába ment, mert ott kedvezőbb elbírálást remél. A rendőrség egyelőre tovább nyomoz, mert senki sem tudja biztosan, hogy miért végezte Kanada egyik leggazdagabb házaspárja az életét kastélya pincéjében Torontóban.

Fotó: Global News

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez