10 éven belül lecserélheti a hagyományos alkoholokat a szintetikus alkohol

Ezt állítja a londoni Imperial College professzora, aki nagy jövőt jósol a számos előnnyel bíró alkoholfajtának.

Évekkel ezelőtt nagy port kavart a tudományban, amikor David Nutt, az Imperial College kutatója bejelentette, hogy kifejlesztették az alcosynthet, azaz a szintetikus alkoholt. A brit tudós vezetésével olyan alkoholfajtát sikerült létrehozni, amely a hagyományos alkohollal szemben nem okoz másnaposságot és egészségkárosító hatásai sincsenek – viszont berúgni sem lehet tőle annyira, mint a jól ismert alkoholoktól.

000alc

A Daily Mailnek nyilatkozvó tudós szerint az alcosynth fogyasztásával a másnaposság mellett az alkoholmérgezést is ki lehetne iktatni, kevesebb erőszak lenne az utcákon – amelyek egy péntek este után egészen máshogy festenének, mint korábban, ha utat tör magának a szintetikus alkohol. Amelynek a kalóriatartalma is jóval alacsonyabb, mint a sima alkoholé, ami szintén nagy előny sokak számára.

000alc3

A korábban a brit kormánynak dolgozó, kábítószerügyekben felelős tanácsadó szerint a korábban jósolt 2050 helyett akár 10-20 éven belül piacra kerülhet az újfajta szesz. Sőt, le is cserélheti az alcosynth a hagyományos alkoholokat, főleg a fejlett társadalmakban. A dohányzásnak szintén hasonló jövőt jósol a professzor, szerinte ugyanis ott is utat tör magának az elektromos cigaretta, átvéve ezzel a vezetést a hagyományos cigarettáktól.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez