A világ legdrágább kastélya Szaúd-Arábia trónörökösének tulajdona – videó

Legalábbis ezt írja a New York Times, mely figyelemmel kíséri Mohamed bin Szalmán herceg reformjainak a sorsát Szaúd-Arábiában. Az amerikai lap szerint a 32 éves trónörökös vette meg a Napkirály pompásan felújított kastélyát Louveciennes-ben, nem messze Versailles-tól.

A vételár 275 millió dollár volt. A kastélyt informatika vezényli, úgyhogy a trónörökös iPhone segítségével szabályozhatja a szökőkút működését a kastély hatalmas parkjában.

Mindez csak azért kellemetlen, mert a trónörökös Szaúd-Arábiában nemrég elfogatta gazdag rokonainak egy részét, akiket azzal vádolt meg, hogy az állam pénzét lenyúlva luxuskiadásokra költötték el csalárd módon megszerzett vagyonukat. Szaúd-Arábia az alacsony olajárak miatt pénzügyi problémákkal küzd. A lefogott hercegek és más nagyságok csakis úgy szabadulhattak meg a fogságból, ha lemondtak a vagyonuk kétharmadáról. Mohamed bin Szalmán herceg reformjai csillagászati összegbe kerülnek, de ez nem akadályozza a trónörököst abban, hogy a francia Napkirály, XIV. Lajos kastélyában pihenje ki a fáradalmait, melyet a New York Times a világ legdrágább kastélyának nevez.

 

Fotó: Pinterest

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez