Itt az Idő – Hollywood híres hölgyei a szexuális zaklatás ellen

Time’s Up – ezzel a névvel indult új mozgalom az új évben a szexuális zaklatás ellen Hollywoodban. Olyan hírességek vannak az alapító anyák között, mint Meryl Streep, Reese Witherspoon, Ashley Judd, Natalie Portman vagy Cate Blanchett.

A több mint 300 híres hollywoodi hölgy nem önmagáért áll ki, hanem a névtelen nőkért, akiket a munkahelyükön zaklatnak az Egyesült Államokban. Erre a célra 15 millió dollárt dobtak össze. Ebből elsősorban jogi tanácsadásra költenek. Elképzelésük szerint a szexuális zaklatás áldozatai a szervezethez fordulhatnak jogi tanácsokért.

Nagy pénzt lehet ugyanis kapni, ha valaki megfelelő jogi támogatással képviseli ügyét a bíróság előtt. A hollywoodi hölgyek csak tudják. Harvey Weinstein, a híres producer, akinek botránya világméretű tiltakozást váltott ki, rengeteg pénzt költött arra, hogy eltussolja a kínos ügyeket. A New York Times októberben írta meg azt, amit mindenki tudott Hollywoodban: Harvey Weinstein szexuális ragadozó, aki kihasználja produceri hatalmát a nőkkel szemben. Azóta sorozatosan jelentkeznek Harvey Weinstein áldozatai. Az egykor nagy hatalmú producer már nagy senki lett Hollywoodban. Kevin Spacey és mások követték ezen az úton…  Az új mozgalom most azt szeretné, hogy az a tisztulási folyamat, mely megindult Hollywoodban, elérje egész Amerikát, mert a hírneves hölgyek szerint: Itt az Idő…

Fotó: Independent

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez