Adatlopás felsőfokon – háromtagú román banda a bíróság előtt Londonban

Egy kerti kunyhóból Essex grófságban az egész világot ellátták egy kiváló szoftverrel, mely többszáz kártya adatait képes leolvasni.

A 39 Alexandru Sovu-t a Heathrow repülőtéren kapta el a rendőrség, akik ugyan már korábban is letartóztatták, de elengedték. Nem tudták ugyanis, hogy a leleményes román férfi az egész világot ellátta lopós szoftverrel. Az Egyesült Államoktól Kínáig terjedt a vásárlói kör. Maga Sovu is élt Kínában, ahol az adatlopás szinte művészi szintre fejlődött. Amikor a román férfit elfogták a repülőtéren, akkor az okostelefonján egy ilyen lopós szoftver program kínai fordítását találták meg.

A globális vállalkozást két román nő segítette. Most ők is bíróság elé kerültek. Az Old Bailey bírája ugyancsak szigorúan ítéli meg az esetet: ezek az emberek mások pénzét vágták zsebre és megkárosították a bankokat! Most a fő vádpont ellenük az Egyesült Államok bankrendszere elleni támadás! A külföldi ügyekkel egyelőre nem foglalkoznak.

Hogy csinálták? A pénzautomatákban, a benzinkutak egy részének automatáiban, Tesco automatákban elhelyeztek egy apró eszközt, amely pillanatok alatt elolvasta a kártya adatait. Vagyis lehetővé tette a pénzfelvételt rengeteg automatában a világ szinte összes pontján. Sovu leleményes informatikus: ahogy a bankok fejlesztették a védelmi rendszerüket, ő úgy tökéletesítette a saját szoftverjét. Ráadásul magát az eszközt is egyre kisebbé szinte felismerhetetlenné tette. Így aztán nyugodtan elkérhetett érte többszáz fontot. Mennyit hozott így össze évek alatt a román trió ? A brit bíróság még találgatni sem tud hiszen a leleményes román informatikus éveket töltött Kínában. Ezalatt az egyik nő képviselte üzleti érdekeit Nagy-Britanniában. A román trió, élén a lopós szoftver leleményes informatikusával, sokéves börtönbüntetésre számíthat. De vajon hány leleményes hacker ügyködik még a világban, aki adatlopás révén kívánja biztosítani boldogulását – éppúgy mint a román trió, mely most bíróság előtt áll Londonban az Old Bailey-ben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez