Titanic-túra 130 ezer dollárért

Ennyibe került annak idején egy elsőosztályú hajójegy, ha figyelembe vesszük az inflációt – nyilatkozta a túra szervezője. Az Oceangate amerikai társaság toboroz dúsgazdag turistákat a nagy hajóroncs megtekintésére.

A Titanic 1912 április 14-ről 15-re virradóra süllyedt el. Összesen 1.523 utas veszett a hullámsírba. A hajóroncs a tenger mélyén egyre rosszabb állapotban van: eszi a rozsda és pusztítják a baktériumok. A BBC szerint lehet, hogy húsz év múlva nem marad belőle semmilyen látnivaló!

Mit mutatnak most 130 ezer dollárért? Egy hetet tölthet az élményekre vágyó gazdag turista egy kutatóhajón, melyen szakértők elemzik újra a világraszóló katasztrófa körülményeit. Majd pedig le lehet merülni a mélységbe. A társaság tulajdonában van az egyetlen olyan magán  tengeralattjáró, mely képes négyezer méter mélységbe is lemerülni. Ott 6-9 órát tölthet a kíváncsi turista. Egy időben öten férnek be a mini tengeralattjáróba, mely a Cyclops 2 nevet viseli. A túra Kanadából indul: Saint Jean de Terre Neuve kikötőjéből. A Titanic Nagy-Britanniából tartott Amerikába, amikor jéghegynek ütközött és elsüllyedt. A nők és a gyerekek többsége megmenekült, a férfiak többsége odaveszett. A Titanic katasztrófáját híres hollywoodi film örökítette meg. A szervezők remélik: akad olyan dúsgazdag, élményekre vágyó turista, aki 105 évvel a katasztrófa után hajlandó 130 ezer dollárt leperkálni a Titanic hajó roncsainak megtekintésére valahol az óceán mélyén…

Fotó: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez