Rubygate 3 Itáliában

Miből vett 2 millió euróért ingatlant Dubajban Ruby, az olasz exminiszterelnök arab szeretője? Honnan volt pénze a Casa Sofia étteremre Mexikóban? Párhuzamos perek folynak Itáliában, hogy újra megvizsgálják Silvio Berlusconi és Karima al Mahroug, alias Ruby szerelmi kapcsolatát.

Hétfőn Milánóban a bíróságra várják magát a 82 éves exminiszterelnököt is, aki egyáltalán nem mellesleg igen intenzív választási kampányt folytat. Március negyedikén ugyanis választásokat tartanak Olaszországban, ahol a veterán Berlusconi újra miniszterelnök szeretne lenni. Egyelőre azonban kínos kérdésekre kell válaszolnia: igaz-e, hogy több millió euróval vesztegette meg a tanúkat az első Rubygate per során? Igaz-e, hogy megpróbálta befolyásolni a rendőrséget és az igazságszolgáltatást?

Az olasz sajtó kéjjel idézi fel az eseményeket, melyekről Paolo Sorrentino filmet is forgatott. A bunga-bunga partik, melyeket Berlusconi miniszterelnök 2010-től rendezett Milánó környéki villájában és Szardínia szigetén a nyaralójában, igen nagy visszhangot váltottak ki annak idején. Az urak és a hölgyek ugyanis igen lengén voltak öltözve, a fiatal lányok gyakran pucéran táncoltak. Mint maga Ruby is, aki még ma is csak 25 éves. Az első Rubygate perben el is ítélték hétéves börtönbüntetésre Silvio Berlusconit, mert a törekvő ifjú prostituált nem volt még 18 éves. Ám következett a második per. Ennek során mind a dús keblű Ruby, mind pedig a többi tanú azt vallotta: Silvio Berlusconi nem tudhatta, hogy a lány nincs még 18. A marokkói bevándorló lány hazudott az életkoráról, a többi tanú ezt megerősítette. De nem ingyen. Az olasz sajtó szerint 10 millió euróba került, hogy felmentesse magát a bíróságon. A gyanú szerint ebből vásárolt 2 millió euróért ingatlant Ruby Dubajban és ebből van az étterem Mexikóban. Meg egy vállalkozás Genovában, ahol Ruby jelenleg éldegél és néhány szép ingatlan Itáliában.

A helyzet pikáns, hiszen a keresztény és nemzeti erkölcs lelkes védelmezője a választási kampány kellős közepén igyekszik megóvni Itáliát a migráns-inváziótól. Ruby ugyanis Marokkóban született és tipikus arab szépség. Akit az olasz sajtó Ruby Rubacuore-nek vagyis szívrabló Rubynak nevez. Neje elvált Silvio Berlusconitól a Rubygate miatt – óriási összeggel csapolva meg Olaszország leggazdagabb emberének vagyonát. A 82 éves Berlusconi ennek ellenére nem adja fel. Ha király talán nem is lehet, de királycsináló azért igen. Jelenleg a populista Öt csillag és a kormányzó baloldal fej-fej mellett áll a választási harcban. Silvio Berlusconi pedig bejelentette: szerinte Antonio Tajani, az Európai Parlament néppárti elnöke lenne a legalkalmasabb arra, hogy Itália miniszterelnöke legyen.

Fotó: Oggi

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez