Életfogytiglan a bevándorlónak, aki leszúrt egy nőt, mert az áttért a keresztény hitre

A 30 éves afgán férfi egy bevásárlóközpont előtt végzett áldozatával Bajorországban. A bíróság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a gyilkosság a 38 éves asszony két gyermekének a szeme láttára történt.

Mindkét migráns Afganisztánból érkezett Németországba, de az életútjuk nagyon is különböző. A nő már Afganisztánban áttért a keresztény vallásra és ezért menedékjogot kapott Németországban, ahol aktív szerepet játszott egy protestáns vallási közösségben.

Gyilkosa csak felületesen ismerte. Azt állította, hogy vallási okból követte el a gyilkosságot. A bíróság ezt az érvelést elfogadta, hiszen a Korán halálos bűnnek tartja azt, ha egy muzulmán elhagyja hitét és áttér egy másik vallásra. Az afgán férfi a 2015-ös nagy migránsinvázió idején érkezett Németországba, de nem tudta igazolni, hogy hazájában üldözték volna. Ezért nem kapta meg a menedékjogot. A bíróság a gyilkost a legsúlyosabb büntetéssel sújtotta, hiszen az Európai Unióban nincs halálbüntetés. Elvben 15 év után felülvizsgálják az életfogytig tartó szabadságvesztést, és akkor a gyilkos szabadulhat, de ez nagyon ritkán fordul elő. Valószínűleg legkevesebb húsz évet kell ülnie azért, mert leszúrt egy szerencsétlen asszonyt, aki az iszlámról áttért a kereszténységre.

Fotó: dpa

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez